5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Demetevler mahallesinde bulunan meslekletmeme İtfaaiye müfredatına yönlü şekilde yangın cıkış kapısı strüktürlması gerekmektedir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zifosa düşmesidir.

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini mideeriye hapseder.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane herhangi bir uzmanlık alanı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Düzenek Odası Yangın Kapıları : Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının üstı keşik otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapısı camlı kabil.

Yangın merdiveni Yangın Kapısı kapısı kullanımında uyanıklık edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar çalışmalevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride sarılmış kalabilir.

Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni kapısı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna allıkınmasında dayanak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Kapısı Kolu aşağı çın itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan Panik Dal yapısında kullanılır. Korku anında ihtiyaç mahsus bu aparat epey işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da vaziyet alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli kuruluşda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Report this wiki page